Novosti

Pume stigle u Đurđevac: povijesna hodnja od Našica prema Varaždinu

Pripadnici 2. mehanizirane bojne Pume Gardijske oklopno-mehanizirane brigade u srijedu, 12. prosinca krenuli su iz vojarne u Našicama na hodnju do vojarne 7. gardijske brigade Pume u Varaždinu.
Hodnja u dužini od 184 kilometra je organizirana u čast poginulih hrvatskih branitelja te ona simbolizira povratak Puma u Varaždin. Pripadnici Puma deset su godina obavljali službu na području Našica, a sad se vraćaju u Varaždin. Hodnja se odvija u sedam etapa: – Našice – Kutovi, Kutovi – Slatina, Slatina – Virovitica, Virovitica – Đurđevac, Đurđevac – Koprivnica, Koprivnica – Ludbreg i Ludbreg – Varaždin.
Ovu kolonu sjećanja i ponosa na njezinom putu nije omeo niti snijeg niti niske temperature, pa su tako Pume sinoć sretno stigle i do Đurđevca, a dočekao ih je gradonačelnik Hrvoje Janči koji im je poželio ugodan boravak u našem gradu te sretan nastavak putovanja.
Pume već danas nastavljaju svoj put na kojem će proći i kraj varaždinskog spomen-obilježja gdje će položiti crvenu ružu za poginule suborce.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live