Novosti

Udruga žena grada Đurđevca: članice dogovorile prezentaciju domaće gastro-baštine i obilježile Dan crvenih haljina

Prezentacija domaće gastro-baštine u programima nacionalne televizije, te na najvećim hrvatskim gastro-kongresima u ovoj godini, bila je glavna tema dogovora članica Udruge žena grada Đurđevca i Stjepana Odobašića, direktora zagrebačkog Novinsko nakladničkog poduzeća, te glavnog i odgovornog urednika revije za prehranu, gastronomiju i turizam, ujedno i vlasnika i organizatora tri velika hrvatska gastro-kongresa, koji je u protekle dvije godine dao dovoljno prostora, ne samo za prezentciju pogače z oreji kao zaštićene nematerijalne kulturne baštine, nego i turističkim potencijalima grada Đurđevca.
Zahvalu na tome uputila je nicijatorica i koordinatorica, te prezentatorica zaštite Anđela Lenhard Antolin, te najavila da će  ove godine medijski prezentirati i drugu domaću gastro-baština; belo-pajtlano zlevanko z jabokami i pekmezom od sliv, makviče, fanke, kašnjake i pileči paprikaš.
Uz radni dogovor, crvenim haljinama i detaljima, članice su se priključile i ovogodišnjem obilježavanju Dana crvenih haljina kojemu je cilj podići svijest o specifičnostima moždanog udara u žena, upozoriti na pogubne posljedice zanemarivanja simptoma i potrebu promjena načina života. Svake godine moždani udar ubije dvostruko više žena nego karcinom dojke.
Važno je biti svjestan čimbenika rizika te poduzeti odgovarajuće mjere, pa su se Đurđevčanke na ovako simboličan način po prvi puta priključile ovoj zdravstveno-edukativnoj akciji. Obilježavanje Dana crvenih haljina provodit će se svake godine, prvog petka u veljači.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live