NovostiVijesti

Završni dio etwinning projekta u Gimnaziji dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac

Uoči Svjetskog dana zaštite okoliša, 4.6.2021., Gimnazija dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac, predstavila je rezultate etwinning projekta “Kako smanjiti otpad od hrane?”.
Cilj projekta je edukacija učenika i njihovih obitelji te šire populacije o problematici nastanka i načinima sprječavanja nastajanja otpada od hrane.
Na početku projekta anketirali su učenike škole da dobiju uvid o njihovim stavovima o hrani te poznavanju osnovnih činjenica o hrani, njenom čuvanju i uporabi. Zatim su anketirali nekoliko ugostiteljskih objekata u našoj i susjednoj Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, neke udruge i škole iz naše županije s ciljem uočavanja nedostataka i propusta prilikom zbrinjavanja viška hrane.
Rezultate anketa prikazali su pojedinačno za gimnaziju te za sve škole sudionice projekta.
Metodom intervjuiranja su od mama i baka saznali kako se mogu iskoristiti ostaci od hrane i napraviti neka nova ukusna jela, a recepte su zapisali i isprobali.
Na kraju samog projekta napravili su korelaciju sa Svjetskim danom zaštite okoliša i poznatim podravskim biologom koji je rođen 5.6.1915. u Virju.
Prof. dr. sc. Ivo Matoničkin je među prvima istraživao ekologiju i ekološke probleme, biocenologiju i faunu beskralježnjaka u krškim tekućicama.
U projektu su sudjelovale Patricia Zvonar iz 1.b, Ema Čorba, Tamara Gašparić, Laura Kandučar Valent, Lucija Smes, Matea Tomec, Elena Zvonar iz 3.a te Anja Dergez i Valentina Kirin iz 3.b razreda.
Voditeljice projekta su Irena Tišljar, prof. savjetnik i Lelija Štauber, prof.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live