Life StyleNovostiVijesti

Kreativna družionica u Muzeju Grada Đurđevca: mališani tražili skrivene detalje na slikama

U Muzeju Grada Đurđevca održana je ljetna družionica na temu detalja. Kroz razgovor o detaljima koji su pojedinosti kao dijelovi veće cjeline, sudionici družionice imali su priliku razgledati aktualnu izložbu Željka Seleša Zeleno i plavo.
Željko Seleš je autor prepoznatljiv po mnoštvu detalja koje kada bismo izdvojili iz slike mogli bi stajati zasebno. U mnoštvu brodova, ptica, cvijeća, školjaka i puževa umnoženih stotinu puta, zadatak mališana bio je pronaći pripadajuću izloženu sliku Željka Seleša prema izdvojenim detaljima na fotografijama.
Po uspješnom završetku zadatka, sudionici družionice razgovarali su o načinima kako obratiti pažnju na detalje oko nas i postoji li možda naprava ili alat koji u tome može pomoći. Na primjeru fotoaparata zaključili su da je najbolje pomagalo tražilo, okular, vizir ili viewfinder koji nam omogućuju maksimalnu koncentriranost na kadar ili detalj koji gledamo te nam na taj način ništa ne odvlači pažnju.
U kreativnom dijelu mališani su izrađivali svoja šarena tražila i okulare.
Iduća družionica održat će se u srijedu, 24. kolovoza u 10 sati u Muzeju Grada Đurđevca. Radionice su besplatne, a materijal za rad je osiguran.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live