NovostiVijesti

Gost Gradskih tema ravnatelj OŠ Đurđevac Danijel Domišljanović

Gost današnjih Gradskim tema bio je ravnatelj OŠ Đurđevac Danijel Domišljanović, s kojim smo popričali o školskim aktivnostima, projektu dogradnje škole te aktualnim i budućim projektima. Ravnatelj nam je, nakon aktivnih i budućih školskih aktivnosti, rekao kakva je situacija oko dogradnje škole:

Osnovna škola Đurđevac je u suradnji s Gradom Đurđevcom uspješno osigurala sredstva za izgradnju solarne elektrane. Projektom su izgrađeni fotonaponski paneli na krovu dvorane osnovne škole a cilj projekta je povećanje proizvodnje energije kako bi škola u cijelosti bila energetski neovisna i koristila samo vlastitu proizvedenu struju, a posljedično će se smanjiti i emisija stakleničkih plinova. Vrijednost ugradnje sustava za korištenje obnovljivih izvora energije na osnovnoj školi iznosi oko 747 tis. kuna, a projekt će sufinancirati Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u iznosu od oko 300 tis. kuna, pojašnjava ravnatelj Domišljanović:

Emisiju Gradske teme poslušajte u reprizi u programu Podravskog radija večeras u 19 sati, a snimku emisije možete pogledati na Youtube kanalu Podravskog radija.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live