NovostiVijesti

Općina Đelekovec; Održana Večer Paje Kanižaja – Predstavljena zbirka pjesama “Srce mi se smije” Une Bebek

OŠ Mihovil Pavlek Miškina Đelekovec je u suradnji s Općinom Đelekovec organizirala već tradicionalnu Večer Paje Kanižaja.

Kao i prijašnjih godina, škola je ugostila učenike i učitelje OŠ Braća Radić, a večer su ove godine upotpunili i učenici i učitelji OŠ Antun Nemčić Gostovinski iz Koprivnice, škole koju je sam Pajo Kanižaj polazio od drugog razreda osnovne škole.

Središnji dio večeri bio je prezentacija zbirke pjesama „Srce mi se smije” mlade pjesnikinje Une Bebek, učenice 7. razreda OŠ Braća Radić. O zbirci su govorile njezine učiteljice Ines Turk i Ivana Pintarić, a okupljenima se predstavila i sama Una.

foto; Zdravko Vuljak

Ona je dobitnica mnogih nagrada na literarnim natječajima i obožava čitati i pisati.

Program je nastavljen krasnoslovljenjem Pajinih stihova učenika svih triju škola, a na samom kraju đelekovečki učenici 5. razreda izveli su Pjesmu za Paju koju su samostalno osmislili. Prisutne su pozdravili i ravnatelji dviju koprivničkih osnovnih škola koji su ovu večer uveličali svojim dolaskom.

Uređenje i dekoracije ove večeri osmislila je učiteljica likovne kulture Antonia Sirutka dok su u organizaciju domjenka bile uključene i članice Društva žena Đelekovec.

Foto; Zdravko Vuljak /(drava.info), izvor; drava.info

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live