Vijesti

U OŠ “Fran Koncelak” Drnje održano predavanje povodom Mjeseca hrvatske knjige

Povodom Mjeseca hrvatske knjige, a u okviru programa „Bibliobus vam dovodi u goste…“, članice udruge Šinterice dobra srca gostovale su u OŠ „Fran Koncelak” Drnje.
Ovo je druga godina za redom da je bibliobus došao u Drnje, a predavanje su održale članice Udruge. Udruga se bavi osiguravanjem hrane, veterinarske skrbi i privremenog smještaja napuštenim i ozlijeđenim životinjama, podizanjem opće svijesti o brizi za napuštene životinje i kućne ljubimce te sprječavanjem zlostavljanja i nehumanog ponašanja prema životinjama.
Na početku radionice knjižničarka iz bibliobusa je djeci pročitala slikovnicu Mi (ni)smo sami hrvatskih autorica Alme Pongrašić i Hane Vrce. U slikovnici čitatelju se obraćaju napuštene životinje koje žive u azilu, čime je tema radionice bila povezana s Mjesecom hrvatske knjige. Učenici su od Šinterica saznali sve važno o radu udruge, naučili su što znači volontirati, kako izgleda pravilna briga o životinjama, a razgovaralo se i o udomljavanju životinja. Nakon radionice, učenici su odigrali kviz kojim su provjerili postojeća i nova znanja o brizi o životinjama, a imali su priliku i postaviti pitanja o svemu vezanom uz brigu o životinjama te podijeliti vlastita iskustva.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live