NovostiVijesti

Održan znanstveni skup u povodu obilježavanja 100. godišnjice rođenja biskupa Đure Kokša

U povodu obilježavanja 100. godišnjice rođenja biskupa Đure Kokše (1922. – 1998.) u njegovim rodnim Molvama u subotu 26. studenog u Društvenom domu održan je znanstveni skup „Biskup Đuro Kokša i njegovo doba“ na kojem je desetero znanstvenika govorilo o različitim aspektima biskupova života i rada, a svim prisutnima uvodno se obratio gvardijan i župnik župe Uznesenja BDM u Molvama otac Zdravko Tuba

 

Ispred Općine Molve prisutnima se obratio i načelnik Zdravko Ivančan

rekao je Ivančan dok je ispred županije znanstvenom skupu prisustvovao i župan KKŽ Darko Koren.

U 17 sati u Galeriji Molvarskog likovnog kruga bit će otvorenje izložbe „Dijalozi slike i vjere“, na kojoj će biti izložene slike i skulpture iz bogate umjetničke zbirke biskupa Kokše. Prva je to izložba iz biskupove zbirke poslije njegove smrti.
Dan završava svečanom koncelebriranom svetom misom u 18 sati u Crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije, koju će predslaviti mons. Bože Radoš, varaždinski biskup.
Ovim događanjima završava „Godina biskupa Đure Kokše u Molvama“, tijekom koje je osim više misnih slavlja u lipnju održana i dokumentarna izložba „Ponosan na dom i kraj svoj“ o biskupovu životu, dok je u kolovozu postavljena spomen-ploča na biskupovu rodnu kuću te je posthumno proglašen počasnim stanovnikom Općine Molve.

Tekst i foto; Ivana Gazdek

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live