NovostiVijesti

Općina Drnje: Održana početna konferencija projekta “Zaposli i pomozi”

U Društvenom domu u Drnju održana je početna konferencija projekta “Zaposli i pomozi”, ukupne vrijednosti 150.921,76 EUR (1.137.120,00 kuna) u potpunosti financiranog iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., u sklopu Programa zapošljavanja žena „Zaželi” – faza III.

Korisnik bespovratnih sredstava je Općina Drnje dok su partneri na projektu Općine Đelekovec, Peteranec, Legrad, Gola, Centar za socijalnu skrb Koprivnica, te Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Križevci.
Voditelj projekta Nikola Grčić na početku je pozdravio sve prisutne te ukratko predstavio sam projekt i projektne aktivnosti naglasivši kako je projektom osigurano zapošljavanje 23 žene koje će brinuti o ukupno 140 krajnjih korisnika za predviđeno vrijeme trajanja projekta od 8 mjeseci.


Prisutnima se obratio načelnik Općine Drnje Petar Dombaj zahvalivši svim partnerima, koordinatorima, ženama pripadnicama ciljane skupine te PORI Regionalnoj razvojnoj agenciji Koprivničko-križevačke županije na stručnoj podršci i pomoći koju pruža oko pripreme i realizacije samog projekta – istaknuvši kako je ovo jedan od najvažnijih projekata za Općinu jer se kroz njega pruža pomoć upravo najpotrebitijima.

Zamjenik župana Ratimir Ljubić napomenuo je kako se nada da će sljedeća faza projekta trajati duže i pružiti priliku za zaposlenje još većem broju žena.
Ravnateljica Razvojne agencije PORE KKŽ Melita Birčić istaknula je kako su projekti iz Programa zapošljavanja žena ZAŽELI najkonkretniji upravo zbog višestruke koristi koje donose ciljnoj skupini i krajnjim korisnicima te kako se veseli daljnjoj suradnji u ovoj ali i sljedećim fazama projekata.
Ispred Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, prisutnima se obratila Maja Petak, voditeljica Ispostave Koprivnica, dok je u ime Općina projektnih partnera to učinio načelnik Općine Peteranec Ivan Derdić.

izvor; Općina Drnje

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live