NovostiVijesti

TIHA SNAGA Lorena je prava mala borkinja, ima ‘staklene’ kosti ali zato pliva i roni kao riba i veseli se školskim klupama

Od 06. – 13. svibnja obilježava se Tjedan svjesnosti o Osteogenesis imperfecti, poznatijoj kako bolest staklenih kostiju.
Cilj je senzibilizirati javnost o ovoj dijagnozi a tim su povodom za Podravski radio svoju priču o životu s ‘bolesti staklenih kostiju’ ispričale šestogodišnja Lorena Popec i njena mama Maja Popec.

AUDIO Maja Popec;

-rekla je mama Maja te dodala kako je podrška obitelji velika ali je još uvijek ljude i javnost potrebno bolje educirati o kakvoj se bolesti radi.

AUDIO; Maja Popec

Lorena će na jesen biti predškolka i jako se veseli polasku u školu, a do tada, kako kaže, voli gledati crtiće, slušati glazbu i igrati igrice. Također, dva puta tjedno pliva u Sportskoj udruzi Veliko srce u Koprivnici i tu se gube granice fizičkih ograničenja, jer Lorena kaže kako najviše voli plivati i roniti.
Cijeli razgovor poslušajte u emisiji Tiha snaga u našem programu, danas u 17:30, a potom pogledajte i na našem YT kanalu;

 

foto; Podravski radio (Anja Čorba)

 

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live