NovostiVijesti iz Podravine

Advent u Đelekovcu

Već dulji niz godina nekolicina mještanki Đelekovca okuplja se u predblagdansko vrijeme i dogovara o uređenju mjesta. Tako je bilo i ove godine; sve ih je okupila načelnica Lara i dogovori su krenuli još u listopadu.

Ivana Serdarušić, kao idejni pokretač ideje uređenja centra Đelekovca u božićnom ozračju, dala si je truda i ove godine te uz pomoć Natalije Vuljak uredila „svijeće“ za rotor. Novost je ove godine da su na rotoru, uz adventske svijeće, postavljene i žaruljice u obliku bora te ovaj prostor sada izgleda još svečanije. Božićnoj čaroliji doprinose i drveni sobovi koji su i ranije krasili središte našeg mjesta, a za njihovu izradu zaslužni su Marijan Juras i Zdravko Vuljak.

U dogovorima, smišljanju ideja i uređenju sudjelovale su Antonija Sirutka, Branka Juras, Ljerka Sabolić, Ida Gašpar, Ljiljana Mraz i Sonja Vuljak

Na paljenju prve adventske svijeće, u nedjelju 28.11.2021. sudjelovali su učenici đelekovečke škole te crkveni zbor, a okupljeni su mještani mogli uživati u toplom i predblagdanskom druženju.

Središnji park bit će mjesto i daljnjih događanja u božićno vrijeme pa je u planu zajedničko vanjsko druženje u parku kod paviljona, kićenje bora i još mnoga iznenađenja.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Skip to content