NovostiVijesti iz Podravine

Aglomeracija: Komunalije Đurđevac osigurale besplatne priključke na vodovod i odvodnju

Na području Grada Đurđevca te Općina Virje, Novigrad Podravski, Ferdinandovc, Novo Virje, Kloštar Podravski i Podravske Sesvete u tijeku su radovi na projektu Izgradnje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracija Đurđevac, Virje, Ferdinandovac i Podravske Sesvete čiji je cilj unapređenje sustava javne vodoopskrbe, odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda, a omogućit će stanovnicima besplatan priključak na vodu i kanalizaciju.
Priključenje gotovo 11.300 stanovnika na novi sustav javne odvodnje i 9500 stanovnika na novi sustav vodoopskrbe značit će osjetno povećanje kvalitete života na području aglomeracija te će velika većina njih iskoristiti mogućnost besplatnog priključka koju nudi ovaj projekt. Smanjenjem količine nepročišćenih otpadnih voda utjecat će se na zaštitu okoliša čime se postavljaju preduvjeti za održivi razvoj grada Đurđevca i okolnih općina.
Komunalije su upravo na najvećem događanju u gradu Đurđevcu, Picokijadi, održale i javno predstavljanje Projekta kako bi ukazali na važnost i dobrobit ovog velikog projekta za stanovnike ovog područja.
Za detaljne informacije oko besplatnog priključka svi zainteresirano građani mogu se obratiti isporučitelju vodnih usluga Komunalije d.o.o. Đurđevac, a detalji su dostupni na web stranici Grada Đurđevca.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Skip to content