Novosti

Akcija „Poštujte naše znakove“ povodom početka nove školske godine

U ponedjeljak, 3. rujna, započeti će nova školska godina. U školu će krenuti velik broj djece, koja će po prvi puta samostalno sudjelovati u prometu na cestama.
Kako bi se djeci – učenicima nižih razreda osnovnih škola, a posebice prvašićima, omogućio što sigurniji dolazak u školu i povratak iz škole kućama, Policijska uprava koprivničko-križevačka, i ove godine, provodi akciju „Poštujte naše znakove“.
Tijekom provedbe akcije „Poštujte naše znakove“, policijski službenici će u zonama škola vršiti pojačani nadzor prometa, pri čemu će se posebna pozornost posvetiti poštivanju prednosti prolaska pješacima prilikom prelaska cesta na obilježenim pješačkim prijelazima, poštivanju ograničenja brzina kretanja vozila, poštivanju značenja svjetla semafora, te zaustavljanju i parkiranju vozila. U sklopu svojih aktivnosti, policijski službenici će vršiti i nadzor autobusa kojima se organizirano prevoze djeca do škola.
Tijekom akcije „Poštujte naše znakove“ policijski službenici će održati edukativna predavanja u svim prvim razredima osnovnih škola na području Policijske uprave, ali i edukativna predavanja roditeljima učenika prvih razreda putem roditeljskih sastanaka.
Roditelje, a kasnije i nastavnike kao pomoć prilikom obrade nastavnog gradiva, upućuju da za edukaciju djece o pravilnom sudjelovanju u prometu koriste web-aplikaciju „Prometna učilica“.
O sigurnosti djece u prometu povodom početka nove školske godine, poslušajte danas u 15 sati u programu Podravskog radija. Repriziramo emisiju u kojoj je gostovala pomoćnica načelnika policijske postaje za policiju u PP Đurđevac, Spomenka Stankić.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio