Novosti

Akcija “Siguran prijevoz djece u vozilima”

U sklopu preventivne akcije “Siguran prijevoz djece u vozilima”  održana je tiskovna konferencija na kojoj su predstavljeni dosadašnji rezultati kao i nastavak preventivne akcije.

Župan Darko Koren naglasio je važnost ove preventivne akcije „u kojoj značajnu ulogu imaju prvenstveno roditelji, a tek onda institucije koje nas podučavaju na koji način dijete zaštititi u prometu“. Župan se osvrnuo i na do sad provedene aktivnosti akcije te se na kraju zahvalio svim sudionicima ove akcije poručivši: „Temeljni cilj svih nas bi trebao biti očuvanje mladih ljudskih života i moramo u toj misiji ustrajati i dalje.“

Zahvalu Županiji na mogućnosti prezentacije onog što je PU koprivničko- križevačka provodila unazad dvije godine uputio je vršitelj dužnosti načelnika Policijske uprave koprivničko-križevačke Marijan Kirin. Pored toga, posebno je naglasio kako je cilj ove akcije povećati stupanj sigurnosti prometa na cestama, smanjiti broj nastradale djece te podizanje svijesti o važnosti korištenja autosjedalica i sigurnosnog pojas.

Ispred Savjeta za sigurnost prometa Koprivničko-križevačke županije prisutnima se obratio Stjepan Peršin te pri tom izrazio zadovoljstvo na uspješnosti provedene akcije istaknuvši: „Slobodno mogu reći da je naša Županija najbolja po brizi djece u prometu“.

O provedenim aktivnostima akcije te o samom projektu govorile su i Neda Zubović-Mihaljević, Dijana Uljarević te Ivanka Vusić, nakon čega su održale i edukaciju zaposlenika Koprivničko-križevačke županije o pravilnom korištenju dječjih autosjedalica.

Preventivnu akciju „Siguran prijevoz djece u vozilima“ organizirao je Savjet za sigurnost prometa na cestama Koprivničko-križevačke županije i Odsjek za sigurnost prometa na cestama Policijske uprave koprivničko-križevačke.

U sklopu akcije provedena su brojna edukativna predavanja, a u suradnji sa Savjetom za sigurnost prometa na cestama Koprivničko-križevačke županije izrađena je i naljepnica „Dijete u autu“ te su nabavljene brošure udruge RODA – „Autosjedalica, uvijek i bez iznimke“ koje su namijenjene sadašnjim i budućim roditeljima.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live