AktualnoDogađajiKulturaNovostiVijestiVijesti iz Županije

AKTUALNOSTI IZ ŽUPANIJE Bliži se 13. po redu Festival žena iz ruralnih područja, Rupčić: “Važno je ženama odati priznanje za njihove posebnosti, a podravske su žene iznimno vrijedne i svestrane”

13. Festival žena iz ruralnih područja Koprivničko-križevačke županije ove će se godine održati u jednoj od najnovijih i najljepših školskih dvorana u županiji, kazala je predsjednica županijskog Povjerenstva za ravnopravnost spolova Verica Rupčić.

Naime, za vrijeme održavanja prošlogodišnjeg festivala u Kalinovcu, načelnik Općine Kloštar Podravski Siniša Pavlović ponudio je ovogodišnje domaćinstvo festivalu koji svake godine okuplja velik broj žena koje prezentiraju svoj način života i svestranost, kao i tradiciju te kulturnu baštinu.
Zanimljivo je da će se festival održati u sklopu programa obilježavanja Dana Općine Kloštar Podravski te ćemo i mi njihovu proslavu uveličati našim festivalom, rekla je Rupčić.

– istaknula je i kako se ove godine prijavilo 13 žena koje dolaze iz Kloštra Podravskog, Kalinovca, Kunovec Brega, Reke, Velike Mučne, Podgajca kod Križevaca, Molva, Podravskih Sesveta, Gotalova, Rasinje, Ferdinandovca i Međe u Svetom Petru Orehovcu. Festival nije natjecateljskog karaktera, no svaka žena se svojevrsno nagradi priznanjem za njene posebnosti.

Festival će se održati 1. lipnja u Školsko-sportskoj dvorani OŠ Kloštar Podravski s početkom u 18 sati.
Nakon podjele priznanja sudionicama, za sve će posjetitelje biti otvoreni štandovi kako bi mogli okusiti i doživjeti dašak tradicije koji predstavljaju žene sudionice.
I ove godine festival donosi nekoliko novosti i posebnosti;

-kazala je Rupčić.

Festival organizira Županijsko Povjerenstvo za ravnopravnost spolova i Udruga žena iz ruralnih područja pozivaju pod visokim pokroviteljstvom Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova i uz podršku Koprivničko-križevačke županije i Općine Kloštar Podravski.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live