Novosti

Biciklistička utrka Tour of Croatia

Spektakularna biciklistička utrka Tour of Croatia ponovno stiže u Podravinu. Ove će se godine održati od 18. do 23. travnja, na šest etapa i na trasi dužoj od 1000 kilometara kroz cijeli teritorij Republike Hrvatske. U utrci će sudjelovati 20 timova, među kojima i oni iz najvišeg ranga klasifikacije Svjetske biciklističke organizacije (UCI), a među hrvatskim se predstavnicima ističu prošlogodišnji pobjednik Matija Kvasina (Team Felbermayr Simplon Wels), Kristijan Đurasek (UAE Team Emirates), Radoslav Rogina (Adria Mobil) te Emanuel Kišerlovski (Meridiana Kamen Team). Također, nastupit će i jedna od najvećih biciklističkih zvijezda današnjice – Vicenzo Nibali.
Tour of Croatia započinje u Osijeku, u utorak 18. travnja, a nakon prolaska kroz Đurđevac oko 15 sati, prolazak biciklista kroz Koprivnicu očekuje se između 15:30 i 16:00 sati, nakon čega će krenuti prema Ludbregu i napraviti krug prema Ludbreškim vinogradima te ponovno vratiti u Koprivnicu na Zrinski trg gdje će biti cilj prve etape dugačke 227 km.
Dolazak na cilj na Zrinskom trgu predviđen je između 16:40 i 17:10 sati te će tamo biti organiziran i program dočeka koji će trajati oko sat vremena.
Prema obavijestima Policijske uprave Koprivničko-križevačke, za vrijeme prolaska kroz područje Županije, natjecatelji će se kretati državnom cestom broj 2, na relaciji:
Kloštar Podravski – Đurđevac – Virje – Novigrad Podravski – Koprivnica – Kunovec Breg – Cvetkovec – Ludbreg – Ludbreški Vinogradi – Cvetkovec – Kunovec Breg – Koprivnica.
Đurđevcu natjecatelji će prolaziti slijedećim područjem:
Ulica Grada Vukovara – Vinogradska ulica – Ulica S. Radića – Trg sv. Jurja – Ulica Đure Basaričeka – Ulica bana Josipa Jelačića.
U Koprivnici natjecatelji će prolaziti sljedećim područjem:
Zaobilazna cesta – Bjelovarska cesta – Ulica braće Radić – Trg dr. Tomislava Bardeka – Trg bana Josipa Jelačića – Zrinski trg – Florijanski trg – Ulica Ante Starčevića – Varaždinska cesta.
S obzirom da će Podravska magistrala (D-2) biti zatvorena za sav promet, a vrijeme zatvaranja prometa može varirati ovisno o tempu vožnje biciklista, građani se mole za strpljenje i oprez u prometu, posebno roditelji s malom djecom. Važno je ne istrčavati na trasu utrke te postupati u skladu s uputama policijskih službenika i redara. Nakon što biciklisti produže prema Ludbregu za promet će se otvoriti cijela ruta kojom su prošli do Zrinskog trga.
Tour of Croatia jedan je od najznačajnijih sportskih događaja ove godine u Hrvatskoj te je uz natjecateljsku komponentu, utrka i jedinstveni turistički proizvod jer donosi brojne mogućnosti za promociju prirodnih ljepota, kulturne baštine, gospodarskog potencijala te gradova i regija kroz koje prolazi.
Utrku će prenositi televizijske kuće u 177 zemalja svijeta na svih šest kontinenata, između ostalih i HRT, Eurosport te Eurosport Asia, koji će večer emitirati sažetke s najuzbudljivijim trenucima s etapa.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live