AktualnoDogađajiEventiNovostiSportske vijestiVijestiVijesti iz Županije

„Big Jump – Return to the River“; skelarenje je umijeće – „Med dvemi skelami“ – prijavite se!

Turistička zajednica područja Dravski peski i Etno kuće Karlovčan organiziraju spust rijekom Dravom povodom manifestacije „Big Jump – Return to the River“ (Veliki skok – povratak rijeci), a pod nazivom „Med dvemi skelami“. Cilj ovog događaja jest simbolično ukazati na probleme prekomjerne regulacije rijeka i na važnost očuvanja prirodnih vodotoka. Naime, Veliki skok je jedna velika europska ekološka akcija koja se provodi već čitavo desetljeće. Središnji događaj zakazan je za 15 sati diljem Europe kada stanovnici zajedno skaču u rijeke i jezera kako bi skrenuli pozornost na njihovu vrijednost i važnost njihova očuvanja. Na našem području spuštat će se u raft gumenim čamcima i prozirnim kanuima te uz pratnju motornih čamaca i skipera od skele u Novom Virju pa do skele u Brodiću – sveukupni kapacitet 40 osoba. Želja je organizatora još jednom ukazati na ovogodišnje proglašenje umijeća skelarenja nematerijalnim dobrom Republike Hrvatske, uz podršku općina Novo Virje i Ferdinandovac, na čijem se području skele i nalaze.


Okupljanje je u 9 sati na imanju domaćina – Etno kuće obitelji Karlovčan, Gajc 74, 48363 Brodić. Tamo sudionici dolaze vlastitim prijevozom, a potom se organizirano prebacuju na sprud nekoliko stotina metara zapadno od skele u Novom Virju. Polazak spusta je u 10 sati uz dobrodošlicu i kratku obuku o pravilima ponašanja na spustu. Tijekom spusta bit će zaustavljanje na izletištu sv. Nikola, a Veliki skok će se u 15 sati održati na sprudu preko puta skele Brodić. Na tri navedene točke osigurana je osnovna hrana i piće (s nogu), a po završetku događanja i kupanja slijedi povratak domaćinu gdje nas čeka ručak i završno druženje nakon 16 sati.
Prijave su otvorene do 12. srpnja 2024. godine u 15 sati i prikupljaju se na adresi [email protected] ili broj 099/709-6510 (Martin). Pojedinačna cijena spusta iznosi 25€ po osobi uplatom bona (gotovina) domaćinu po dolasku. Preporuča se ponijeti otvorenu obuću, odjeću za vodu (kupanje), zaštitu za sunce (pokrivala za glavu, sunčane naočale, krema za sunčanje), sprej protiv komaraca i ostale osobne potrepštine (ručnik i sl.).

Izvor; TZ područja Dravski Peski

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live