Novosti

Bilo kuda-Hrvati svuda: učenici iz Mađarskog Konjofa dolaze u uzvratni posjet OŠ Grgura Karlovčana Đurđevac

Nakon uspješno provedenog projekta prošle školske godine, Osnovna škola Grgura Karlovčana u suradnji s Gradom Đurđevcom ponovo je prijavila projekt međunarodne suradnje škola Bilo kuda – Hrvati svuda na natječaj za dodjelu potpora u školskoj godini 2018./2019. koji je raspisalo Ministarstvo znanosti i obrazovanja.
Projekt je odobren u ukupnoj vrijednosti od 19.327,88 kn, a Ministarstvo će ga financirati u iznosu od 18.204,00 kn.
Projektne aktivnosti obuhvatit će posjet učenika Osnovne škole Mihovila Nakovića iz Kópháze (Koljnofa) u Mađarskoj, Osnovnoj školi Grgura Karlovčana.
Podsjećamo da su učenici naše škole u sklopu ovog projekta posjetili Osnovnu školu Mihovila Nakovića u Mađarskoj, a tijekom dvodnevnog posjeta učenici su kroz zajedničko druženje jedni drugima prezentirali svoju kulturnu i folklornu baštinu. Već prvi dan druženja održane su prijateljske sportske igre i karaoke. Projektom je ostvarena razmjena iskustva između dviju škola, gdje su se nastavnici i učenici međusobno upoznali i povezali putem zajedničkih aktivnosti i druženja.
Tijekom dvodnevnog uzvratnog posjeta učenici OŠ Mihovila Nakovića održat će prigodni program kojim će predstaviti svoju školu đurđevačkim učenicima, te će posjetiti Muzej grada Đurđevca,  Interpretacijski centar Picokijade, Hrvatsku Saharu i Đurđevačke pijeske. Također posjetit će i vodenicu u đurđevačkom prigradskom naselju Sveta Ana.
Ciljevi projekta su razmjena iskustava s europskim školama i poticanje interkulturalnosti, razmjena kulture i predstavljanje običaja u inozemstvu, kao i povezivanje škola putem sporta, te razvijanje tolerancije kod učenika.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio