Novosti

Božiću ususret 2016

Ove je godine po drugi puta udruga Peski-Art Đurđevac organizirala izložbu božićnih jaslica i unikatnih božićnih ukrasa pod nazivom Božiću ususret 2016. Izložba je organizirana u suradnji s Turističkom zajednicom grada Đurđevca i Muzejom Grada Đurđevca te je uvrštena u program Adventa u Đurđevcu. Na izložbi je sudjelovalo 19 izlagača božićnih jaslica i 17 izlagača božićnih ukrasa.
U bogatom programu otvorenja nastupili su polaznici Dječjeg vrtića Maslačak iz Đurđevca te vokalna skupina Rusalke iz Kutine koje su nastupile sa već zaboravljenim Božićnim napjevima iz Moslavine.
Posebni gost izložbe je Muzej Moslavina iz Kutine sa svojom etnografskom izložbom Božić u vrijeme Bonifacija Pavletić.
U ime Grada Đurđevca izložbu je otvorio predsjednik Gradskog vijeća Marijan Ružma, a na otvorenju su nazočili i župnik Marko Rac, zamjenik gradonačelnika Grada Kutine Josip Marić, ravnateljica Muzeja Moslavina iz Kutine Slavica Moslavac, predsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić i u ime organizatora predsjednik udruge Peski-Art Franjo Mihočka.
Predgovor izložbi napisala je ravnateljica Muzeja Grada Đurđevca Edita Janković Hapavel koja je ujedno i bila moderator programa otvorenja izložbe.
Izložba božićnih jaslica biti će postavljena za razgledavanje do blagdana Sveta tri kralja, 6. siječnja 2017. godine.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live