OVJE MOŽE BITI VAŠA REKLAMA
Novosti

Brojni zainteresirani okupili se na radionici „Potencijali cikloturizma na području Koprivničko-križevačke županije uz rijeku Dravu“

U prostorima Koprivničko-križevačke županije održana je prva po redu radionica projekta „Amazon of Europe Bike Trail“ u kojem kao partner sudjeluje Koprivničko-križevačka županija, a koji se sufinancira sredstvima transnacionalnog programa Interreg Danube.
Kao dio aktivnosti u sklopu projekta, Županija je organizirala radionicu pod nazivom „Potencijali cikloturizma na području županije uz rijeku Dravu“ koja je okupila je brojne zainteresirane, predstavnike turističkih zajednica gradova i općina, općina, PORA-e Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije, Zavoda za prostorno uređenje Koprivničko-križevačke županije, Županijske uprave za ceste, HGK Županijske komore Koprivnica, županijske Obrtničke komore, HGSS-a, Državne uprave za zaštitu i spašavanje, Policijske uprave koprivničko-križevačke te županijskih upravnih odjela.
Na samom početku uvodno se obratio zamjenik župana Ratimir Ljubić, koji je zahvalio na velikom interesu i odazivu te naglasio važnost projekta koji ima za cilj uspostavu biciklističke rute na području prekograničnog rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav, a koji pokriva površinu od milijun hektara i povezuje 700 km navedenih rijeka preko pet zemalja (Austrije, Slovenije, Mađarske, Hrvatske i Srbije). Projekt se provodi od lipnja 2018. do svibnja 2021. a njegova ukupna vrijednost je 3.176.000,00 eura. Vodeći partner je Zavod Iskriva iz Slovenije, a partnerski konzorcij čini 14 partnera te 10 pridruženih partnera.
Na radionici su predstavljeni i aktualni planovi i projekti u turizmu Koprivničko-križevačke županije te županijski turistički potencijali s fokusom na cikloturizam i održivi turizam.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio