Novosti

Čestitke i cvijeće uz poziv na ravnopravnost i oprez u prometu

Predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova i potpredsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić je s djelatnicima Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa PU KKŽ Ivankom Vusić i Zoranom Kapustom sudjelovala u tradicionalnoj zajedničkoj akciji, kojom je obilježen Međunarodni dan žena. Uoči ovog dana su uz čestitke u Đurđevcu i Koprivnici dijelili cvijeće i promidžbene materijale sudionicama u prometu: pješakinjama, vozačicama bicikala i automobila. U križevačkoj akciji su sudjelovali načelnik Ivan Pukec, pomoćnik načelnika Dražen Šeliga te dva policijska službenika.
Uz prigodne čestitke u razgovoru sa ženama predsjednica Rupčić je skrenula pažnju svim ženama na potrebu vlastitog angažmana u promicanju ravnopravnosti spolova i jačanja položaja žena u društvu.
Djelatnici policije su kroz razgovor i podjelom letaka motivirali sve sudionice u prometu na poštivanje prometnih propisa, kao i na oprez u prometu, što doprinosi većoj sigurnosti za sve.
Akcija je jako dobro prihvaćena u javnosti pa je uz razna iznenađenja i životne priče žena bilo radosti i smijeha ali i suza, a praćena je i na nacionalnoj razini.

Povezani članci

Back to top button
Skip to content