Novosti

Dan hrvatske kulture u Lendavi i primopredaja „Pisanice od srca“

Povodom Dana hrvatske kulture, u organizaciji Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije i Hrvatskog kulturnog društva Pomurje, župan Darko Koren svečano je predao„Pisanicu od srca“ županu Općine Lendava Antonu Blažeku.

Župan Koren uputio je zahvalu županu Blažeku i Općini Lendavi na dobroj komunikaciji i uspješnoj suradnji koja se odvija godinama, a pritom se razvijaju prijateljski odnosi kroz koje se njeguje tradicija, teži se očuvanju običaja i kulturnih vrijednosti koje povezuju sveukupno stanovništvo. Također je naglasio i važnost „Pisanice od srca“ kao izraz naivne umjetnosti koja je razvijena i cijenjena na području Koprivničko-križevačke županije, a ujedno oslikana pisanica u Lendavi je uskršnji dar Općini i njenim stanovnicima u znaku dobre volje, suradnje i prijateljstva.

Nakon otkrivanja Uskršnje pisanice, direktor Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije Zdravko Mihevc otvorio je likovnu izložbu „Podravina Lendavi od srca“ na kojoj su svoja umjetnička djela izložili Martin Đukin, Stjepan Đukin i Drago Žufika ujedno i autori motiva na lendavskoj uskršnjoj pisanici.

U Kulturnom domu u Lendavi povodom Dana hrvatske kulture održan je i koncert Folklornog ansambla Ivana Gorana Kovačića iz Zagreba.  Cjelodnevnom programu su prisustvovali brojni uvaženi gosti, među kojima i veleposlanica Republike Hrvatske u Sloveniji Vesna Terzić te direktorica predstavništva Hrvatske turističke zajednice Metka Bradetić.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live