Novosti

Dan kao san“ 3. najbolji projekt na natječaju za najbolji preventivni projekt

U Bratislavi, Republika Slovačka, Europska mreža za prevenciju kriminaliteta (EUCPN), na natječaju za najbolji preventivni projekt, u konkurenciji 20 država članica Europske unije, proglasila je preventivni projekt „Dan kao san“ 3. najboljim projektom.

Projekt „Dan kao san“ pokrenut je i provodio se na području Policijske uprave koprivničko-križevačke, u razdoblju od 1. listopada 2013. do 1. listopada 2015. godine, provodi se i nadalje, te je Ravnateljstvo policije preporučilo isti kao model preventivnog rada prevencije kriminaliteta na štetu starijih osoba i osoba s kriminalitetom na području cijele Republike Hrvatske.

Svrha projekta je podići stupanj osviještenosti i informiranosti starijih osoba i osoba s invaliditetom kako bi se smanjila vjerojatnost da postanu žrtve kažnjivih radnji, te podigao njihov subjektivni osjećaj sigurnosti i na taj način poboljšala kvaliteta života ciljanih skupina. Također, edukacija i senzibilizacija različitih društvenih skupina na probleme s kojima se svakodnevno susreću starije osobe i osobe s invaliditetom.

Kroz evaluaciju projekta utvrđeno je da je u odnosu na petogodišnje razdoblje prije početka provedbe, nakon dvije godine došlo do smanjenja broja starijih osoba i osoba s invaliditetom koje su postale žrtve kažnjivih radnji za 17 posto.

Projekt sadrži brojne inovacije i specifične pristupe problematici, te je kao takav i prezentiran, primjećen, nagrađen i sadrži potrebne elemente za implementaciju u rad zemalja Europske Unije.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live