Novosti

Dan ružičaste vrpce u Đurđevcu: Narcise građane upozoravale na važnost ranog otkrivanja raka dojke kako bi izlječivost bila što veća

Osim Dana voća na trgu Svetog Jurja u Đurđevcu, obilježen je i Dan ružičaste vrpce, humanitarna akcija kojom se ružičastom vrpcom simbolizira borba protiv raka dojke.
Dijeljenjem vrpca koje su znak i simbol sudjelovanja, solidarnosti i potpore bolesnim ženama nastoji se podići svijest javnosti o raku dojke kao ozbiljnom javnozdravstvenom problemu. Humanitarnu akciju u Đurđevcu organizirala je i provela Udruga žena s bolestima dojke Narcise Đurđevac. Uz vrpce članice Udruge dijelile su i edukativne materijale o važnosti redovitih pregleda dojki kako bi se bolest otkrila što ranije, dok je u velikom postotku izlječiva. U Hrvatskoj se godišnje kod 2500 žena otkrije rak dojke, a godišnje od raka dojke umire preko 900 žena. Za malu Hrvatsku to su velike brojke.Rak dojke prisutan je u svim zemljama ine poznaje nikakve dobne granice, a često ga se naziva i tihim ubojicem žena.
Akciju su uz brojne građane svojim dolaskom podržali predsjednik Gradskog vijeća Grada Đurđevca Željko Lacković te gradski vijećnici.
Prikupljena sredstva članice će iskoristiti za svoje radionice na kojima nastaju brojni kreativni uradci koji se kasnije prodaju na ovakvim humanitarnim akcijama, te za rad udruge.

Povezani članci

Back to top button
Skip to content