Novosti

Dan ružičastih majica u OŠ Grgura Karlovčana u Đurđevcu

Dan ružičastih majica, poznatiji kao Pink Shirt Day, program je prevencije vršnjačkog nasilja, koji se i ove godine 22.02.2017., obilježava tematskim danom i međupredmetnim aktivnostima u svim razrednim odjelima OŠ Grgura Karlovčana u Đurđevcu.
*Za učenike razredne nastave od 10,00 sati organizirana je predstava Glazbene priče, a za učenike petog razreda u 10.50 sati predavanje djelatnika PU KC-KŽ na temu Interneta i društvenih mreža.
*U 11,50 sati započinje zajednički program obilježavanja Dana ružičastih majica u Sportskoj dvorani OŠ Grgura Karlovčana.

Dođite i VI i nosite ružičasto….
Podsjetimo;
Dan ružičastih majica, poznatiji kao Pink Shirt Day, program je prevencije vršnjačkog nasilja, a obilježava se zadnje srijede u mjesecu veljači. Ideja je nastala u znak protesta zbog incidenta koji se dogodio u jednoj školi. Inicijativom školskih kolega je na konstruktivan i inteligentan način riješeno sustavno zlostavljanje dječaka, posvećenog podršci liječenju teško bolesne majke. Ružičaste majice, koje su solidarno s dječakom nosili njegovi školski kolege, postale su prepoznatljiv simbol inicijative, i kasnije, međunarodno prepoznate obljetnice.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live