Novosti

Dani travnjaka će se održavati od 5 do 7. svibnja

Na prvoj sjednici Organizacijskog odbora „Dani travnjaka 2017.“,  najznačajnije županijske sajamske manifestacije posvećene poljoprivrednoj proizvodnji,  predloženo je da se manifestacija održi 5., 6. i 7. svibnja na prostoru Sajmišta u Koprivnici.
Petak 5. svibnja biti će rezerviran za stručna predavanja u prostorijama Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Koprivnica. Za subotu 6. svibnja, predviđeno je svečano otvorenje manifestacije, uz prigodni kulturno-umjetnički program, nakon čega će se uručiti nagrade najboljim proizvođačima kravljeg i kozjeg mlijeka s područja Koprivničko-križevačke županije te najperspektivnijem mladom proizvođaču, a posjetitelji će moći uživati i u konjičkom turniru Bilogorskih renđera. Posljednjeg dana, u nedjelju 7. svibnja, održat će se tradicionalno natjecanje u ručnoj košnji, natjecanje u cijepljenju voćaka i Bambino kup, na kojemu će se predstaviti mladi uzgajivači stoke, a ponovno su na rasporedu i konjički turnir i igre Bilogorskih renđera.
„Dani travnjaka“ ove se godine održavaju po 21. put i to u organizaciji Koprivničko-križevačke županije, Hrvatske poljoprivredne agencije, PORA-e Razvojne agencije Podravine i Prigorja, Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije, Grada Koprivnice, Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije, Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Koprivnica, Srednje gospodarske škole i Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima,  Konjičkog kluba Bilogorski rendžeri i županijske Savjetodavne službe.
Cilj manifestacije je promocija poljoprivredne proizvodnje, uzgajivača stoke i proizvodnje mlijeka na području Koprivničko-križevačke županije, a sva poduzeća, obrti i OPG-ovi mogu se prijaviti za nastup najkasnije do 25. travnja.
 
Izvor slike KKŽ

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live