NovostiVijesti

Debata “Knjiga ili mobitel u ruci” u Gradskoj knjižnici Đurđevac

‘Knjiga ili mobitel u ruci’, tema je na koju su snažnim argumentima debatirale učenice OŠ Đurđevac i Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac, na Debati održanoj u Gradskoj knjižnici u Đurđevcu povodom obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige.

Kako je istaknula ravnateljica knjižnice, Bernarda Ferderber, Mjesec hrvatske knjige posvećen je mladima, jer je upravo 2022. godina proglašena Europskom godinom mladih, stoga je i ova debata odličan primjer aktivnosti kojima se ukazuje na specifična obilježja današnjih mladih.

Svoje dojmove s našom su ekipom podijelile učenice Petra i Ilona;

Debata je održana u suradnji OŠ Đurđevac i Gimnazije Dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac a suradnja dviju škola započela je još prošle godine, što je pojasnio nastavnik Miljenko Šestak iz Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac;

Debatni klub u OŠ Đurđevac djelujem s pauzom već 10 godina, a od ove školske godine debatni klub preimenovan je u Grupu medijske pismenosti koju vodi učiteljica Ivana Skender iz OŠ Đurđevac;

Reportažu s održane debate poslušajte danas u našem programu u emisiji Neki novi klinci u 18 sati i pogledajte i na našem YT kanalu.

Povezani članci

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live