Novosti

Delegacija Koprivničko-križevačke županije odala počast hrvatskim braniteljima na lokaciji Trokut-Novska

Na lokaciji Trokut-Novska održana je svečana komemoracija poginulim hrvatskim braniteljima Domovinskog rata na Novljanskoj bojišnici od 1991. do 1995. godine.

Ova Komemoracija svake se godine održava 29. listopada, na dan početka Operacije Orkan ’91. kada je oslobođen najveći dio zapadne Slavonije u Domovinskom ratu te se na taj način odaje počast za 314 branitelja iz 17 postrojbi koje su sudjelovale u obrani i oslobađanju okupiranih naselja na novljanskoj bojišnici.

Domaćin ovogodišnjih aktivnosti organizacije Komemoracije bila je Koprivničko-križevačka županija, a svečanosti su prisustvovali župan Darko Koren koji je istaknuo značaj operacije Orkan ’91 i doprinos branitelja s područja Koprivničko-križevačke županije, te zamjenik Darko Sobota.

Na spomen obilježju Trokut-Novska položeni su vijenci, a u spomen na poginule branitelje iz Đurđevca, Koprivnice i Križevaca te okolnih općina vijenac je položila i delegacija Koprivničko-križevačke županije zajedno s predstavnicima udruga proizašlih iz Domovinskog rata predvođena  županom Darkom Korenom.

Uoči održavanja ovogodišnje Komemoracije, Koprivničko-križevačka, Zagrebačka, Bjelovarsko-bilogorska i Sisačko-moslavačka županija te Grad Novska potpisali su Sporazum o zajedničkom programu održavanja komemorativnog skupa na Trokutu-Novska kojim su se obvezali da će i dalje zajednički sudjelovati u održavanju ovog Komemorativnog skupa poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live