Novosti

Diganke, zlevanke i prkači okupile ljubitelje kolača

U sklopu ovogodišnje Picokijade održana je tradicionalna izložba kolača Diganke, zlevanke i prkači u organizaciji Gradske knjižnice Đurđevac i Udruge žena Grada Đurđevca. Ova priredba svake godine okupi veliki broj zaljubljenika u tradiciju i slastice.
Tako je na ovogodišnjoj izložbi kolača, sudjelovalo je 37  udruga i izlagača s područja Županije. Cilj ove izložbe je popularizacija i prezentacija tradicionalnih kolača i ručnih radova ovog dijela Podravine. Izložba kolača poprimila je tradicionalni karakter, te je svojim kontinuiranim održavanjem postala regionalno prepoznatljiva. Ova “slatka” priredba promiče starinske vrste kolača te upoznaje posjetitelje s ručnim radovima, starinama, starim običajima i njihovim vrijednostima.
Sve okupljene pozdravio je gradonačelnik Željko Lacković i poželio svima da se zabave i da uživaju u bogatom ovogodišnjem programu Picokijade. Kum ovogodišnje izložbe bio je župan Darko Koren, a u obavljanju kumstva pomogao mu je i poznati pjevač Željko Bebek.
Domišljatost u izradi kolača i njihovu kvalitetu ocjenjivao je ocjenjivački žiri, a posjetitelji su mogli kupiti i kušati sve izložene slastice. Na temelju odluke tročlanog žirija podijeljene su nagrade. Prvu nagradu za najbolju diganku osvojio je KUD Zvirišće iz Šemovaca dok je drugu nagradu za diganku dobila Udruga matice umirovljenika Đurđevac. Prvo mjesto za zlevanku osvojile su iskusne domaćice iz Prugovca dok je drugo mjesto pripalo Društvu žena Novigrad Podravski.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live