Novosti

Djeca odabrala Zelenka za maskotu projekta o održivom gospodarenju otpadom

Za potrebe projekta o održivom gospodarenju otpadom Održive misli, pozvani su u pomoć učenici Osnovne škole Grgura Karlovčan. Na likovnoj grupi koja se zove Vizualni identitet škole, pod vodstvom učitelja likovne kulture Zorana Vidakovića, djeca su u tehnici kolaž izražavali svoje viđenje lika koji će upozoravati na problematiku otpada i usmjeravati drugu djecu i sve građane na pravilno postupanje s otpadom.
U Grad je pristiglo mnogo kreativnih i maštovitih uradaka te je između njih bilo teško izabrati jedan koji će se koristiti u informativnim aktivnostima kroz čitav projekt. Lik koji je odabran kao najpogodniji za pružanje informacija o otpadu i koji će se koristiti kao maskota u programu je list Zelenko, učenice 8d razreda. Izobrazno informativne aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom, odvijat će se u sklopu projekta Održive misli. Grad Đurđevac ovaj projekt provodi u suradnji sa općinom Kloštar Podravski, Podravske Sesvete, Novo Virje, Virje, Molve, Kalinovac i Ferdinandovac.
Cilj projekta je izgradnja svijesti stanovništva o važnosti odgovornog postupanja s komunalnim otpadom, s posebnim naglaskom na sprječavanje nastanka otpada, pravilno odvajanje otpada u kućanstvima, kućno kompostiranje i ponovnu uporabu predmeta s ciljem smanjenja količine otpada koji se odlaže na odlagališta. Ukupna vrijednost projekta iznosi oko 493 tisuće kuna, a financira ga Ministarstvo zaštite okoliša i energetike u iznosu od 492 tis.kuna.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio