Novosti

Dobrovoljno vatrogasno društvo Rasinja obilježilo 130 godina uspješnog rada

U Vatrogasnom domu u Rasinji Dobrovoljno vatrogasno društvo Rasinja održalo je redovnu godišnju izborno – izvještajnu skupštinu i time obilježilo 130 godina rada, a proslavi je prisustvovao i župan Darko Koren koji je nakon pozdravnih riječi zahvalio članovima društva na njihovom radu i doprinosu cjelokupnoj Vatrogasnoj zajednici na području Županije. Naglasio je važnu ulogu Društva tijekom poplava koje su zahvatile područje Županije proteklih godina, a time je ujedno i istaknuo spremnost Društva na pružanje pomoći u izvanrednim situacijama.
U radnom dijelu sjednice skupštine, predsjednik Društva Davor Tetec prezentirao je Financijsko izvješće i Izvješće o radu Društva za proteklu 2016. godinu koji su jednoglasno usvojeni, a predložen je i Plan rada za naredno razdoblje.
Društvo ukupno broji 437 člana koji u nizu provedenih aktivnosti ističu se sudjelovanjem na državnom natjecanju u Puli gdje su tri ekipe Društva prezentirale svoje vještine, a također naglašena  je dobra suradnja svih sudionika  u najvećoj zajedničkoj taktičkoj vatrogasnoj vježbi požarnog područja Koprivnica pod nazivom „Podravina 2016“ u kojoj je sudjelovalo 97 vatrogasaca sa 23 vatrogasnih vozila. Posebno je naglašeno i sudjelovanje Društva u pružanju logističke potpore tijekom migrantske krize.
U izboru rukovodstva Društva za predsjednika je imenovan Davor Tetec, za zamjenika predsjednika Nenad Hadelan, zapovjednikom je imenovan Zvonimir Frančić dok je zamjenik zapovjednika Božidar Balija. Uručene su spomenice za 10, 20, 30 i 40 godina članstva, nakon čega su podijeljene zahvalnice članovima za doprinos radu Društva te diplome za vatrogasno usavršavanje.
Među mnogobrojnim uzvanicima, skupštini je prisustvovao i zapovjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Zvonimir Habijan, predstavnici Javne vatrogasne postrojbe Koprivnica kao i predstavnici 39 prijateljskih društava i vatrogasnih zajednica šireg područja.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live