Novosti

Dogovorene završne aktivnosti u sklopu projekta EDORA

Dogovor oko završnih aktivnosti u sklopu projektu EDORA – Edukacija: Upotrebom javnog prijevoza do održivog razvoja bila je glavna tema sastanka kojeg je sazvala voditeljica projekta Ana Mušlek.

Prilikom sastanka istaknuto je da se projekt bliži kraju te da još samo preostaje diseminacija projektnih aktivnosti kroz izdavanje brošure koja je namijenjena učenicima osnovnih i srednjih škola. Dogovorno je da će se brošura tiskati u 1000 primjeraka, a utvrđeni je i prijedlog teksta, kao i okvirni termin javnog predstavljanja projekta.

Nositelj ovog projekta je Koprivničko-križevačka županija, a vrijednost projekta je 102.000,00 kuna od čega  80 posto sufinancira Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Partneri u projektu su Srednja škola Koprivnica i Strukovna škola Đurđevac, a cilj ovog projekta bio je informiranje učenika osnovnih i srednjih škola o održivom razvoju i zaštiti okoliša s naglaskom na sigurnosnim, energetskim i ekološkim učincima u prometu.

Tijekom projekta EDORA kroz dvodnevne radionice, od 10 sati nastave, educirana su 22 učenika-edukatora koji su u nastavku projekta iskusnim predavačima Saveza za željeznicu, pomagali provesti kratka predavanja o održivoj mobilnosti u dvije srednje i 14 osnovnih škola u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Kroz predavanja o prednostima javnog prijevoza, posebice željeznice, održivosti prometa, integriranom javnom prijevozu i prednostima bicikliranja educirano je 89 srednjoškolaca i 491 osnovnoškolaca, odnosno ukupno 580 učenika s područja Koprivničko-križevačke županije.

Sastanku su prisustvovali i zamjenik župana Ivan Pal, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Branka Cuki, voditelj Odsjeka za međunarodnu suradnju i europske fondove Vladimir Šadek te project manager Saveza za željeznicu Ante Klečina.

 

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live