Novosti

Dom kulture u Đurđevcu dobiti će novi izgled

Na natječaj Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja namijenjenog energetskoj obnovi javnih ustanova, Grad Đurđevac je prijavio projekt energetske obnove zgrade Doma kulture.
Dom kulture je arhitektonski vrijedan, ali trenutno je neučinkovit zbog jednostrukih staklenih površina koje ga prekrivaju i zastarjelim sustavom grijanja.
Izrađenim projektom predviđa se zamjena i popravak krovišta, izrada toplinske zaštite vanjske ovojnice zgrade, ugradnja nove stolarije, zamjena i modernizacija sustava rasvjete te uvođenje centralnog sustava grijanja čime se očekuje ušteda energije čak do 88%.
Prostor Doma kulture koristi se za održavanje brojnih manifestacija u organizacije Grad Đurđevca i Turističke zajednice te ga koriste brojne ustanove i udruge za svoje aktivnosti. Ulaganjem u energetsku obnovu osigurat će se ugodan i energetski učinkovit prostor za rad kulturno-umjetničkih udruga te boravak građana koji će prisustvovati brojnim manifestacijama i događanjima koje se organiziraju u Domu kulture.
Osnovni cilj projekta je ostvarenje značajnih financijskih ušteda povećanjem energetske učinkovitosti te smanjenje potrošnje energije.
Vrijednost projekta je nešto više od 3,6 mil. kuna, a ukoliko projekt bude prihvaćen, Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja će ga sufinancirati s 51% sredstava od ukupne vrijednosti projekta.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live