Novosti

Dovršeni radovi u Osnovnoj školi Ferdinandovac

Župan Darko Koren i zamjenik župana Ratimir Ljubić obišli su prostor Osnovne škole Ferdinandovac, gdje su ih dočekali načelnik Općine Vjekoslav Maletić i ravnatelj škole Slavko Kenđelić sa suradnicima.
Naime, u školskoj sportskoj dvorani posljednjih su se mjeseci odvijali radovi na zamjeni poda dvorane vrijedni oko 150 tisuća kuna, što je financirano iz županijskog proračuna. Župan je izrazio zadovoljstvo dovršetkom radova i što će školarci imati bolje uvjete za sportske i druge aktivnosti. Također je dodao, kako Županija u okviru svojih mogućnosti kontinuirano ulaže u školsku infrastrukturu, a sljedeći važan projekt u koji je uključila školu je energetska obnova cijele zgrade. Potpisani su ugovori za izradu glavnih projekata vrijedni 380 tisuća kuna, a osim škole u Ferdinandovcu, obnavljat će se i škole u Novigradu Podravskom, Đelekovcu i Velikom Pogancu, kao i poslovna zgrada u vlasništvu Županije.
Načelnik Maletić i ravnatelj Kenđelić zahvalili su Županiji na podršci i suradnji, istaknuvši kako će obnovljena dvorana, osim učenicima, poslužiti i mještanima za razne aktivnosti.
Važno je spomenuti i kako je u planu rekonstrukcija grijanja u Područnoj školi Crnec, koja se nalazi u sklopu OŠ Ferdinandovac, za što je u županijskom proračunu osigurano 50.000 kuna. Škola će promijeniti dosadašnji sustav grijanja, a umjesto grijanja na drva, izvest će se priključak plina i centralno grijanje.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio