Novosti

Drugi dan boravka Predsjednice RH u KKŽ

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović drugi dan boravka u privremenom Uredu u Koprivničko-križevačkoj županiji započela je susretom s predstavnicima Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske obrtničke komore i gospodarstvenicima iz Koprivničko-križevačke i Bjelovarsko-bilogorske županije,

kao i sa županom Darko Korenom te zamjenikom bjelovarsko-bilogorskog župana Nevenom Alićem.

Nakon što su gospodarstvenici i obrtnici ukazali na svoje probleme u poslovanju, koji se tiču zahtjevne i neprilagođene administracije, zakona i propisa, sustava PDV-a, korištenja EU fondova, monopola na tržištu, zastarjelih obrazovnih programa koji ne prate potrebe tržišta rada, nesigurnosti naplate i sličnog, Predsjednica je poručila kako je važno da ministarstva i agencije budu što više decentralizirani kako bi bili od veće pomoći na terenu, a sastanak s gospodarstvenicima i obrtnicima ocjenila je iznimno korisnim.

Župan Koren kazao je kako je županijskog gospodarstvo među uspješnijima u odnosu na druge županije. Sastanku su prisustvovali i predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar te zamjenici župana Darko Sobota i Ratimir Ljubić.

Nakon sastanka predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović posjetila je Općinu Hlebine gdje je posjetila Galeriju naivne umjetnosti. Nakon razgledavanja, Predsjednica se upisala u knjigu dojmova te je na poklon dobila sliku najstarijeg umjetnika naive Mije Kovačića, koju joj je on osobno uručio.

Predsjednica je potom posjetila je Općinu Kalinovac i tvrtku Rasco, gdje se susrela s čelnicima tvrtke i obišla proizvodne pogone.

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović posjet je nastavila obilaskom grada Đurđevca, gdje su je dočekali saborski zastupnik i predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković, potpredsjednik Županijske skupštine Marijan Ružman i gradonačelnik Hrvoje Janči.

U obilazak Đurđevca s Predsjednicom su se zaputili i župan Darko Koren te zamjenik župana Darko Sobota, a prvo na rasporedu bilo je druženje s brojnim školarcima koji su Predsjednicu s veseljem dočekali na klizalištu na glavnom trgu.

Predsjednica Grabar-Kitarović posjetila je i Hrvatsku Saharu gdje su je dočekali mališani iz Dječjeg vrtića „Maslačak“, kao i deve Dina, Đurđica i Tomica koje su proslavile punih godinu dana boravka u Đurđevcu, te nova deva Romeo.

Boravak u Đurđevcu nastavljen je posjetom utvrdi Stari grad, gdje su Predsjednici dobrodošlicu poželjeli zamjenica gradonačelnika Kristina Benko Markovica, predstavnici udruga i članovi povijesne postrojbe Đuroki te kapetan Željko Kožarić koji ju je pozvao na 50. Picokijadu, a zatim se krenulo prema Interpretacijskom centru Picokijade. Na ovoj multimedijalnoj turističkoj atrakciji, ravnateljica Muzeja grada Đurđevca Edita Janković-Hapavel predstavila je Legendu o Picokima, kao i bogatu kulturnu i povijesnu baštinu Đurđevca.

Izvor slika KKŽ

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Skip to content