Novosti

Đurđevac bio domaćin Svehrvatske smotre Dani kruha – dani zahvalnosti za plodove zemlje

Na Trgu sv Jurja u Đurđevcu održana je 27. po redu državna i svehrvatska smotra Dani kruha – dani zahvalnosti za plodove zemlje u organizaciji Udruge Lijepa naša, a pod visokim pokroviteljstvom Hrvatskog Sabora.
Smotra se po prvi puta održala u Đurđevcu, a domaćini je bio Grad Đurđevac i Dječji vrtić Maslačak Đurđevac;
 
 
-rekao je predsjednik Udruge Lijepa Naša, dr. Ante Kutle. Smotra je okupila veliki broj posjetitelja na izložbeno-prodajni dio manifestacije gdje je svoje proizvode i radove izlagalo čak 47 dječjih vrtića te osnovnih i srednjih škola iz Hrvatske koje imaju status međunarodne Ekoškole. Njima se pridružilo i 9 hrvatskih škola iz Bosne i Hercegovine.
Udruzi Lijepa naša na odabiru Đurđevca kao lokacije za održavanje ove manifestacije zahvalio je i gradonačelnik grada Đurđevca Hrvoje Janči dok je predsjednik gradskog vijeća i saborski zastupnik Željko Lacković istaknuo važnost rada s djecom od najmanjih uzrasta kako bi ona naučila cijeniti rad, jer nema ni kruha ni plodova zemlje bez poštenog i upornog rada.
Obilježavanje Dana kruha u vrtićima, osnovnim i srednjim školama i ostalim ustanovama za odgoj i obrazovanje pridonosi potpunijem odgoju i obrazovanju, te kroz ovu svakodnevnu namirnicu, potiče svijest o zdravoj prehrani, ekološkoj poljoprivredi i očuvanju tradicije.
Okupljenima se prigodnim riječima obratio saborski zastupnik Damir Felak ujedno i izaslanik predsjednika sabora, Krunoslav Karalić,izaslanik i pomoćnika ministra poljoprivrede i dopredsjednika Vlade, Ante Kutle predsjednik Udruge Lijepa Naša i organizator svečanosti Dana kruha, te Verica Rupčić potpredsjednica Županijske skupštine.
U kulturno umjetničkom programu nastupio je Ženski vokalni sastav Đurđevčice, te vrtićarci Maslačka sa prikazom Male Picokijade. Posebni gost manifestacije bio je mons. Josip Mrzljak, varaždinski biskup koji je nakon svečane povorke do crkve predvodio nedjeljno misno slavlje.
Grad Đurđevac je u sklopu ove manifestacije još jednom predstavio projekt Podravinoteke preko kojeg se promoviraju domaći proizvodi i to putem oznake Kvaliteta Podravine.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio