Novosti

Đurđevac obilježio tjedan dojenja: dojenje je temelj za život

U Domu kulture u Đurđevcu održalo se obilježavanje Nacionalnog tjedna dojenja, čija je ovogodišnja tema ‘Dojenje-temelji za život’. Obilježavanje su i ove godine organizirale patronažne sestre Doma zdravlja Đurđevac. Tom prilikom Ivanka Vusić iz policije održala je predavanje o ispravnom korištenju autosjedalica za bebe i malu djecu kao i korištenje sigurnosnog pojasa kod trudnica i djece.
Posljednjih godina brojna istraživanja su potvrdila brojne prednosti prirodne prehrane, kako za dijete, tako i za majku koja doji svoje dijete. Potvrdila su i da je iznimno važno dojenje u prvim mjesecima života. Preporuka Svjetske zdravstvene organizacije je da sva djeca, osim rijetkih iznimaka zbog medicinski uvjetovanih razloga, trebaju dobivati isključivo majčino mlijeko barem u prvih 6 mjeseci života.
Majčino mlijeko osigurava uravnotežen odnos hranjivih i zaštitnih tvari potrebnih za optimalni rast i razvoj djeteta. Dojenje ima stimulativni učinak na razvoj imunološkog sustava djeteta. Radi toga su dojena djeca u manjem riziku od obolijevanja.
Obilježavanje je posjetilo 15-ak majki s bebama te brojne trudnice.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio