Novosti

Đurđevac pred realizacijom projekta vrijednog 7,4 mil. kn kojim će se spojiti Mičetinac i Čepelovac

Nakon objave na stranicama Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u Grad Đurđevac stigla je i službena odluka vrijedna 7.385.728,19 mil. kn, a radi se o pozitivnoj odluci o dodjeli bespovratnih sredstava iz Europske unije za građenje nerazvrstanih cesta, za cestu koja će spajati Mičetinac i Čepelovac, u sklopu natječaja za Mjeru M7, 7.2.2. Ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta na koji se Grad Đurđevac javio među prvima.
Radi se o dionici dugoj oko 9,6 kilometra uz koju se nalazi preko 200 klijeti sa vinogradima, šumama, voćnjacima i oranicama. Mičetinac ima 544.000 m/2 vinograda i 450.000 m/2 voćnjaka dok naselje Čepelovac ima 791.000 m/2 vinograda i oko 410.000 m/2 voćnjaka.
Provođenjem projekta rekonstrukcije nerazvrstane ceste postići će se značajno podizanje kvalitete života stanovnika prigradskih naselja Mičetinac i Čepelovac te će se osigurati infrastrukturni uvjeti za unapređenje gospodarskih aktivnosti. Rekonstrukcija ceste pozitivno će utjecat i na razvoj turizma i povećanje smještajnih kapaciteta s obzirom da postoji preko 200 klijeti uz tu dionicu.
Projekt uključuje pripremne radove, zemljane radove i asfalterske radove, a ukupna vrijednost projekta iznosi oko 7,41 mil. kn. S ciljem cjelovitog uređenja nerazvrstanih cesta po principu solidarnosti, preostali udio Grada će se osigurati uz zajedničko sufinanciranje Grada i svih vlasnika klijeti i zemljišta na toj dionici.
“Nakon potpisa ugovora o financiranju odmah krećemo u realizaciju projekta, a trenutno radimo na pripremi dokumentacije i za ostale nerazvrstane ceste na području grada kako bi imali sve spremno za idući natječaj”- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live