Novosti

Đurđevac socijalno najosjetljiviji grad u Hrvatskoj

Grad Đurđevac je na vrhu gradova u Hrvatskoj koji se brinu o svojim sugrađanima, osobama s invaliditetom prema objavljenom istraživanju gradonačelnik.hr-a.
Za osobe s invaliditetom je tako, u 2014. godini, najviše – jedan posto proračuna, izdvojio Grad Đurđevac. S proračunom od 23,36 milijuna kuna, za osobe s invaliditetom Đurđevac je izdvojio 265.342 kuna, što je 32,11 kuna po glavi stanovnika. Ispred Đurđevca, po tom je kriteriju jedino Zagreb koji je za osobe s invaliditetom izdvojio 57,05 kuna po glavi stanovnika, ali 0,59 posto svog proračuna od 7,6 milijardi kuna.
Gradonačelnik je istaknuo kako je bitna socijalna osjetljivost prema ranjivim skupinama koje svojim primjerom i aktivnošću drugima daju nadu i primjer svim građanima. U Đurđevcu osim Gradskog društva osoba s invaliditetom djeluje i vrlo aktivan Sportski savez osoba s invaliditetom Đurđevac koji sudjeluje na sportskim natjecanjima na svim nivoima, a Grad nastoji financijski popratiti sve njihove aktivnosti.
Što se izdvajanja za osobe s invaliditetom tiče iza Đurđevca slijede gradovi Vrgorac, Sisak, Zagreb, Imotski, Bakar, Vodice, Požega, Zadar i Sveta Nedelja.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live