Đurđevačke „pogačarke“ učenike u Obrtičkoj školi u Koprivnici podučile pripremi pogače z oreji
Koprivnička Obrtnička škola, točnije stručne nastavnice kuharstva Ksenija Sedlanić i Grozdana Bohorč sa učenicima kuharskoga smjera, bili su domaćini članicama Udruge žena Grada Đurđevca.U sklopu kontinuirane prezentacije pogače z oreji, koja već više od godinu dana ima status zaštićenog nematerijalnog dobra RH, đurđevačke „pogačarke“ su buduće podravske kuhare, inače učenike, kuhare drugih razreda u ovoj Obrtničkoj školi, poučile kako se priprema ova podravska poslastica.
Koordinatorica i inicijatorica njene zaštite, Anđela Lenhard Antolin koprivničke je učenike upoznala s posebnostima, povijesni pojedinostima, te prigodama i području gdje se u Podravini pogača z oreji pripremala i pekla. Članice Udruge žena, Ljubica Dobravec, Verona Lenhard i Brankica Balabanić učenicama su i zorno pokazale postupak njene pripreme. Nakon zajednički odrađenog posla đurđevačke su „pogačarke“ pohvalile zainteresiranost budućih mladih podravskih kuhara za ovim starinskim kolačem, te se zahvalile njihovim stručnim nastavnicama na domaćinstvu i mogućnosti da im je prezentiraju.