Novosti

Đurđevački gimnazijalac Luka Rogoz otputovao u Hong Kong na Svjetsku geografsku olimpijadu

Učenik drugog razreda Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac Luka Rogoz, prošlogodišnji državni prvak iz geografije, i ove je godine ostvario odlične rezultate iz nekoliko predmeta.

Na državna natjecanja pozvan je iz tri predmeta, u matematici je na sedmome mjestu u državi, u informatici šesti, dok je iz geografije ostvario treće mjesto.

Luka je član Geografskog olimpijskog tima 2019., i upravo danas (29. srpnja 2019.) je s ekipom otputovao u Hong Kong!

Podsjetimo, nakon samoga natjecanja i proglašenja rezultata iz geografije, Državno povjerenstvo pozvalo je petero učenika na intervju za Geografski olimpijski tim 2019., gdje je Luka uspio dokazati svoje sposobnosti i znanja i plasirao se u tim koji će predstavljati boje Hrvatske ove godine u Hong Kongu.

Naime, da bi se učenik plasirao u olimpijski tim, osim rada i talenta, morao je imati i kontinuitet u natjecanjima iz geografije na razini države, a na razgovoru za odabir pokazati i odlično znanje iz engleskog jezika.

Luka je zajedno sa svojom mentoricom, profesoricom Mihaelom Osman Ločar bio i gost u emisiji Neki novi klinci, a veselimo se novoj emisiji nakon povratka iz Hong Konga!

Pogledajte tko je sve s Lukom u timu;

Hrvatski geografski olimpijski tim 2019.

foto; Facebook Silvio Rogoz

Povezani članci

Back to top button
Skip to content