OVJE MOŽE BITI VAŠA REKLAMA
Novosti

Đurđevački poljoprivredni do sada zaprimo šezdesetak prijava

U prvih mjesec dana svoga rada đurđevački poljoprivredni redar zaprimio je šezdesetak prijava s područja grada Đurđevca i općina Kloštar Podravski, Podravske Sesvete, Ferdinandovac, Novo virje, Molve, Virje i Kalinovac. Veliki dio prijava već je riješen, a svaki dan dolazi ih dolazi sve više. Postupak prijave, kao i postupanje nakon toga, objasnio nam je upravo đurđevački poljoprivredni redar Saša Franjić u emisiji Gradske teme u programu Podravskog radija.
Većina vlasnika uredi svoje zapuštene parcele, već nakonj pismenog upozorenja, no ukoliko to ne učine, slijedi novčana kazna čiji visinu određuje svaka općina i Grad Đurđevac pojedinačno. Visina kazni kreće se od 500 do 5.000 kn.
Do sada je najviše pritužbi podneseno radi zapuštenih poljoprivrednih oranica, no problem predstavljaju i zapušteni vinogradi, istaknuo je Franjić, te pojasnio gdje se mogu podnijeti prijave.
Inače, đurđevački poljoprivredni redar je jedini na području KKŽ, a njegov posao obuhvaća provođenje važećih odluka o agrotehničkim mjerama i mjerama za uređivanje i održavanje poljoprivrednih rudina, prethodno usvojenih od predstavničkih tijela Grada Đurđevca i sedam okolnih općina.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio