AktualnoKulturaNovostiVijestiVijesti iz Đurđevca

Đurđevački umjetnički fotograf Željko Car osvojio čak tri nagrade na Međunarodnoj izložbi fotografija

Na Međunarodnoj izložbi fotografija u Sjevernoj Makedoniji, koja je organizirana sredinom svibnja, umjetnički fotograf Željko Car je osvojio čak tri nagrade, a najvrijednija je zlatna medalja Fotografskog saveza Amerike za osvojeno prvo mjesto u temi „Proljeće” za fotografiju podravskog pejzaža.

Od ukupno 12 poslanih fotografija žiri je za izložbu odabrao čak njih 11, što je veliki uspjeh budući da se od ukupnog broja poslanih fotografija za izložbu odabere samo njih 20 posto.

Od početka ove godine Željko Car, nositelj prestižnih počasnih zvanja međunarodnih fotografskih organizacija, postigao je već nekoliko zapaženih rezultata na međunarodnim izložbama fotografije i već do sada osvojio jednak broj medalja kao  u 2022. godini. Sudjelovao je s više od 30 različitih fotografija na izložbama u Indiji, Kini, Švedskoj, Nepalu, Hrvatskoj i Sjevernoj Makedoniji i osvojio šest nagrada te nekoliko diploma.

Dvije njegove fotografije izabrane su u fotografsku kolekciju koja će braniti boje Hrvatske na Međunarodnom bijenalu potkraj lipnja u Grčkoj. Uspješni član Foto-kino kluba „Picok” iz Đurđevca i ove je godine u fotografskoj reprezentaciji Hrvatskog fotosaveza, a osim njega boje Hrvatske na natjecanju u Grčkoj branit će autori iz Zagreba, Rijeke, Đakova i Varaždina.

Ovo je samo još jedan dokaz da Željko Car zauzima značajno mjesto na hrvatskoj fotografskoj sceni – ističu u Gradu.

izvor i foto; Grad Đurđevac

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live