NovostiVijesti

Đurđevački vatrogasci sudjelovali u velikoj državnoj vježbi Sigurnost 22

Prošli je tjedan na području Općine Sveti Đurđ u organizaciji Vatrogasne zajednice Varaždinske županije i u suradnji s Vatrogasnom zajednicom općine Sveti Đurđ te vatrogasnim snagama iz Koprivničko -križevačke, Varaždinske i Međimurske županije održana vježba Hrženica 2022, a sve su sklopu velike državne vježbe Sigurnost 22 koja je držana na području 6 hrvatskih županija kao dio pripreme za predstojeću požarnu sezonu i to istovremeno u Karlovačkoj, Osječko-baranjskoj, Primorsko-goranskoj, Varaždinskoj i Zagrebačkoj županiji.

U vatrogasnoj vježbi JVP Đurđevac je sudjelovao sa pick-up terenskim vozilom i čamcem za spašavanje te sa četiri vatrogasca.

Na lokaciji u Hrženici scenarij vježbe je uključivao djelovanje vatrogastva i ostalih žurnih službi kod nekoliko dodatnih iznenadnih događaja – uključujući nesreću s opasnom tvari odnosno istjecanje opasne tekućine, zatim spašavanje iz sudionika prometne nesreće iz više vozila, gašenje požara električnog vozila i njegove baterije te potragu za nestalim osobama na kopnu i u vodi, uz istovremeno zbrinjavanje više ozlijeđenih osoba.

U dvosatnom događanju sudjelovalo je 14 vatrogasnih postrojbi, HGSS-a, Crvenog križa, policije i Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije te helikopter Oružanih snaga RH, međutim zbog loših vremenskih uvjeta nisu mogli letjeti canadair i air tractor.

Ukupno je sudjelovalo gotovo 200 sudionika svih žurnih službi i 35 različitih namjenskih vozila, tri čamca za spašavanje i helikopter Oružanih snaga RH za prijevoz vatrogasaca.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live