Novosti

Đurđevački vrtićarci i školarci obilježili Hrvatski olimpijski dan

U Đurđevcu je sportskim aktivnostima obilježen Hrvatski olimpijski dan. Hrvatski olimpijski dan organizirala je Zajednica sportskih udruga u suradnji s Dječjim vrtićem Maslačak, Osnovnom školom Grgura Karlovčana, Gimnazijom dr. Ivana Kranjčeva i Strukovnom školom Đurđevac.
Hrvatski olimpijski dan je tradicionalna manifestacija proslave dana utemeljenja Hrvatskog olimpijskog odbora, te promicanja olimpijskih vrijednosti i važnosti bavljenja sportskim aktivnostima.
Podno utvrde Stari grad vrtićarci su pokazali svoje sportske vještine u skoku u dalj, bacanju loptice, trčanju na 50 metara, bacanju kolutova i štafetnom trčanju, dok su se učenici od drugog do četvrtog razreda natjecali u skakanju u vrećama i povlačenju užeta. Učenici od petog do osmog razreda, te učenici Gimnazije i Strukovne škole sudjelovali su u utrci po ulicama oko utvrde Stari grad i utrci oko devine nastambe u Hrvatskoj sahari.
Male i velike Olimpijce pozdravio je gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči, te predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković koji su uz ostale građane i okupljene roditelje navijanjem podržali natjecatelje.
Pohvalili su aktivnosti Zajednice sportskih udruga koja radi na poticanju djece i mladeži na aktivno bavljenje sportom, te su svim natjecateljima poželjeli fair-play igru. Najbolji u svojim disciplinama osvojili su medalje zlatnog, srebrnog i brončanog sjaja.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio