Novosti

Đurđevčani sudjelovali u Koloni sjećanja za Vukovar

Četvrtu godinu za redom u organizaciji Grada na dan pada Vukovara u Koloni sjećanja sudjelovali su mnogi građani Đurđevca i okolnih mjesta koji su u Vukovar doputovali sa dva autobusa.
Dostojanstvenim mimohodom i paljenjem svijeća na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata počast žrtvi Vukovara odali su i pripadnici HVIDRA-e Đurđevac, članovi Udruge hrvatski domobran Koprivnica, profesori i učenici Gimnazije i Strukovne škole, predstavnici gradskih udruga i brojni građani na čelu s gradonačelnikom Željkom Lackovićem.
U svečanom postrojavanju povijesnih postrojbi u čast Vukovara sudjelovali su i članovi đurđevačke povijesne postrojbe Đuroki koji su ujedno i članovi Udruge sv. Jurja.
Gradom heroja povorka se mirno i u tišini kretala s osjećajem zahvale prema stradalim civilima i braniteljima Grada Vukovara te sjećanjem na njihovo herojstvo i žrtvu. Sudionici povorke ponovno su pokazali kako se dostojanstveno odnosi prema najvećim vrijednostima Domovinskog rata na kojima je stvarana slobodna Hrvatska.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live