NovostiVijesti

DV “Bregunica” Novo Virje; posjet Gradu Đurđevcu

Djeca i odgojiteljice iz DV „Bregunica” Novo Virje, u suradnji s DV „Zrno“ iz Virja, posjetila su Đurđevac. Izlet je zamišljen kao druženje, a uzbuđenje koje je vladalo, najbolje se moglo pročitati iz svakog dječjeg pogleda jutro uoči polaska.
Prvo odredište je bila Gradska knjižnica Đurđevac gdje su se djeca upoznala s prostorom knjižnice, a najviše vremena provela su na dječjem odjelu prepunom šarenih slikovnica i igračaka. Većini djece ovo je bio prvi susret s knjižnicom jer djeca imaju samo doticaj s pokretnom knjižnicom Bibliobusom.
Nakon knjižnice su pogledali projekciju animiranog filma „Odvažna Iva i skriveno blago Maglograda“.
U Posjetiteljskom centru Đurđevački pijesci djeci su na multimedijalan način kroz koncept proširene stvarnosti u zatvorenom prostoru, prezentirane sve posebnosti pustinjskog krajolika i bogatstvo raznolikosti životinjskog i biljnog svijeta koji živi na pijescima i to neovisno o godišnjem dobu i vremenskim uvjetima.
Posjetili su i mini Zoo gdje su djeca uživala i imala prilike vidjeti deve, koze, ovce, magarce, svinje i konje a cijeli izlet završili odlaskom na sladoled.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live