Novosti

DV Maslačak Đurđevac predstavljen na konferenciji projekata Say hello to the world

U Sloveniji je u Rimskim termama održana 3. Međunarodna konferencija projekata Pozdrav svijetu – Say hello to the world, koji je organizirao Fini zavod Radeče, delo za mlade, s ciljem razmjene primjera dobre prakse iz sustava predškolskog odgoja.
Projekt Say hello to the world je međunarodni projekt unutar kojeg se djeca u vrtićima međusobno povezuju preko video mreže. Djeca upoznaju različite kulture, običaje, zanimljivosti i način života kroz razne zanimljive aktivnosti unutar pet tema.
Odgojna skupina Patkice Dječjeg vrtića Maslačak Đurđevac pod vodstvom odgojiteljica Katarine Ružman i Renate Kovačić ove se godine uključila u projekt i povezala sa odgojnom skupinom Sončki iz Slovenije – Dječji vrtić Antona Medveda, enota Palček- Šmartno.
Odgojiteljice Katarina Ružman i Renata Kovačić bile su izabrane za izlagače primjera dobre prakse i prezentirale se na međunarodnoj konferenciji s temom Malim koracima do zelenog vrtića. Pisani referat odgojiteljica ušao je i u 3. Međunarodni zbornik strukovnih referata projekta Pomahajmo v svet. U svom referatu odgojiteljice su prezentirale razvoj ekološke osjetljivosti kod djece prilikom rada na spomenutom projektu. Tijekom izlaganja je predstavljen i eko-plakat Ja i moj vrtić na kojem je u slikama prikazan proces provođenja aktivnosti u radu na navedenoj temi. Uz plakat su predstavljeni i materijali koje su izradila djeca.
Nakon uspješno provedenog projekta Say hello to the world i uspješno odrađene stručne prezentacije na Međunarodnoj konferenciji, Dječjem vrtiću Maslačak Đurđevac biti će dodijeljen certifikat i častan naziv Tolerantan vrtić.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio