Tehnologija

E-Kontrola, nova digitalna usluga HZMO-a

Poslodavci (pravne i fizičke osobe) moći će putem nove e-Usluge elektroničkim putem HZMO-u dostavljati dokumentaciju potrebnu za postupak kontrole podataka o kojima ovisi ostvarivanje prava iz mirovinskog osiguranja, te preuzimati zapisnik o kontroli u elektroničkom obliku, priopćio je u ponedjeljak HZMO.

E-Kontrola nadogradnja je postojeće usluge elektroničkog poslovanja HZMO-a Lana za uspostavljanje svih vrsta prijava za vođenje matične evidencije HZMO-a. Uslugu na jednostavan način mogu koristiti postojeći i novi korisnici, ovlaštene osobe obveznika koji su već registrirani ili se prvi put registriraju u elektroničku uslugu e-Prijave Lana, bez potrebe dolaska na šaltere HZMO-a.

E-Kontrola korisnicima osigurava jedinstven način obavještavanja o kontroli obveznika, digitalno prikupljanje i obradu propisane dokumentacije za kontrolu obveznika (rekapitulacija, popis radnika kojima se staž osiguranja računa s povećanim trajanjem i popratna financijska dokumentacija) te izradu i dostavu zapisnika o kontroli obveznika u elektroničkom obliku.

Novom uslugom digitalnog prikupljanja i obrade dokumentacije ubrzava se postupak kontrole podataka, smanjuju administrativni troškovi i aktivno pridonosi vladinu Akcijskom planu za administrativno rasterećenje gospodarstva u stvaranju jednostavnijeg i jeftinijeg poslovnog okruženja, poručuju iz HZMO-a.

Izvor ( HZMO, HRT vijesti)

foto; ilustracija (Google)

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Skip to content