Novosti

Elektrifikacija i vodoopskrba vinograda

Grad Đurđevac u suradnji s HEP-om izradio je pregled postojećih električnih mreža i plan moguće nove elektrifikacije na vinogradarskom području. Zajedničkim angažmanom želi se priključiti što veći broj korisnika na postojeću mrežu gdje za to postoje uvjeti, te ujedno stvoriti preduvjete za priključenje tamo gdje trenutno ne postoji električna mreža.
Vlasnici klijeti obratili su se Gradu za pomoć oko rješavanja problema elektrifikacije. Postoje dva veća područja gdje ne postoje uvjeti za priključak i to u predjelu Borika i Boričeca u području Suhe Katalene, Plačibrega i Gradina u području, stoga je potrebno izgraditi novu trafostanicu.
Grad je stupio u kontakt s vlasnicima OPG-ova i u neposrednom kontaktu sa svim zainteresiranima nastoji osigurati dovoljan broj priključaka za osiguravanje isplativosti ovih investicija za HEP.
Kao preduvjet realizacije projekta cijena priključka za jednofaznu struju iznosi 8.000 kuna, a za trofaznu struju 18.000 kuna te je potrebno osigurati minimalan broj zainteresiranih za angažiranje snage od 200.000 kuna odnosno oko 25 novih priključaka dok bi Grad financirao projektiranje i gradnju nove trafostanice i javne mreže u iznosu koji predstavlja razliku dopune vrijednosti radova do 200.000 kuna.
Grad će sklapati Sporazume sa svim zainteresiranima gdje je potrebna izgradnja nove mreže za priključak, a zainteresirani se mogu javiti u Gradsku upravu.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live